top of page

THE FUTURE OF MOBILITY IS GREEN

De Deense fietsenfabrikant ‘Biomega’ heeft besloten om van de tweewieler een vierwieler te maken in de vorm van ‘SIN Electric Concept’ een auto die is vernoemd naar de stad Singapore, waar krappe stedelijke ruimtes aan de orde van de dag zijn.

Biomega staat bekend om het ontwerpen van fietsen met een back-to-basic visie, welke zij nu hebben doorgevoerd in de uitbreiding van hun concept zonder de sociale innovatie uit het oog te verliezen.

De vier-deurs ziet er misschien niet uit als een grote terreinwagen, maar dat is wel hoe Biomega dit voertuig beschrijft. De visie is om “op de meeste efficient mogelijke manier de tijd die je onderweg bent de minimaliseren”. Met behulp van minimale onderdelen en lichtgewicht materialen heeft oprichter Jens Martin Skibsted in het achterhoofd gehouden dat het ontwerp moet passen bij de stedelijke mobiliteit in de auto-industrie.

De constructie van deze auto is gemaakt van Carbon Fiber met aluminium dwarsbalken, een echt lichtgewicht dus. De onafhankelijke elektromotoren zijn aan de buitenste zijden van de wielen gemonteerd waardoor er een extra royale beenruimte is gecreëerd met bus-achtige zitplaatsen. De batterijen beschikken over een modulair swapping systeem die gelegen zijn onder de vloer, zodat er voor het interieur een minimalistische look is gecreëerd.

Voor de echte kenners onder ons is het nog leuk om te weten dat de SIN maar 950 kg weegt, hij een geschatte snelheid kan bereiken van 160 kilometer en binnen maar liefst 13 seconden al de 100 kilometer aan kan tikken.

Helaas moeten we nog wel even geduld hebben want naar schatting komt de SIN pas vanaf 2021 op de markt voor de betaalbare prijs van €20.000. Wij beginnen alvast met sparen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page